Validering väst

Barn, unga och föräldrastöd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam tempor mauris nec viverra ultricies. Aliquam fringilla viverra condimentum. Sed tristique molestie odio, condimentum mattis urna pharetra sed. Donec in auctor sapien. Suspendisse nec laoreet risus. Vestibulum nisl nisi, lobortis vitae urna eu, consequat varius metus. Sed ac est a nulla molestie maximus vitae id neque. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec porttitor efficitur elit, eu sodales mi ultrices eget.

Länsstyrelsen Stockholm har ett regeringsuppdrag att ge stöd till kommuner, regionen och andra aktörer i deras arbete med föräldraskapsstöd i utsatta områden. Uppdraget ska pågå från år 2023 till och med 2026.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm

Webbsida

Föräldrar i utsatta områden vill ha ett mer tillgängligt föräldrastöd och önskar att myndigheter ska finnas tillgängliga i närområdet, inte minst för att öka tilliten till dessa. Det framkommer i den intervjustudie som Länsstyrelsen har gjort med föräldrar i några av länets utsatta områden.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm

Webbsida

PDF från ett webbinarium arrangerat av Embrace Safety. I presentationen står det att det webbinariet är exklusivt för användare av Embrace, men PDF:en är publicerad med föreläsarens godkännande.

Källa: Embrace Safety

Artikel

Forskning visar att det finns insatser för unga personer som kan minska skjutvapenvåld, medlemskap i gäng och fortsatt kriminalitet.

Källa: SBU – Statens beredning för medicinsk och social utvärdering

Webbsida

Att arbeta med barn och unga med normbrytande beteende eller som är misstänka för brott är komplext. Det är viktigt att ha en helhetssyn och flera aktörer behöver samverka för att få kunskap om barnens behov och erbjuda rätt hjälp. Socialtjänstens arbete sträcker sig från generellt förebyggande arbete till individuellt anpassade insatser till barn och unga som begår allvarliga brott.

Källa: Kunskapsguiden

Webbsida